Vânătoarea de porți – Concurs de fotografie & Expoziţie

10 iul. 2016 17 iul. 2016
Concurs de fotografie şi Expoziţie VÂNĂTOAREA DE PORŢI
Pentru a face cunoscută povestea porților uitate din Arad lansăm Concursul de fotografie „Vânătoarea de Porţi”. Prin acesta ne propunem să iniţiem o arhivă a porților interesante din Arad atrăgând atenția asupra importanței meştuşugurilor în păstrarea patrimoniului arhitectural.
În următoarele zile, când treci pe lângă o poartă veche, dar frumoasă care ți se pare că ar putea fi restaurată sau când treci pe lângă una gata restaurată, fă o fotografie sau două, trimite-o la adresa de email [email protected] cu mențiunea ”Vânătoarea de porţi”, împreună cu numele și numărul tău de telefon, iar noi o vom printa și introduce în Expoziția ”Vânătoarea de porți”, care va avea loc între 15-17 iulie 2016, în parcul Eminescu, în cadrul festivalului Strarad.
Data limită pentru trimiterea fotografiilor este joi, 14 iulie 2016, ora 23.
Fotografiile înscrise vor fi supuse votului public în timpul festivalului Strarad, iar autorul fotografiei care adună cele mai multe voturi va câştiga un hard-disk extern de 1TB.
Cu toții ne plângem de clădirile cu potenţial arhitectural din orașul nostru, dar lăsate în paragină. Ne uităm la fațadele care tot mai des ajung pe asfalt şi rar băgăm în seamă tâmplăria degradată de timp și indiferență. Uităm că porțile și ferestrele fac parte dintr-un întreg, acesta fiind dominat de discrepanța dintre fațade renovate și tâmplăria albă de PVC. Înainte, meseria de tâmplar sau cea de fierar erau respectate, considerate chiar arte, în care meșterii se întreceau în talentul lor de a sculpta lemnul sau de a modela fierul, de a crea porți cu modele cât mai primitoare.
Concursul de fotografie „Vânătoarea de porţi” este organizat de CitiZenit în cadrul Strarad Street Festival.

Detalii locație

Fabrica Teba

Piața Olimp, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter