Lines | KineDok x Colegiul Național „Moise Nicoară”

29 mart. 2023 19:00
Miercurea aceasta vă așteptăm la proiecția KineDok a documentarului LINES, prima din acest an. O simfonie a orașului în cromatică alb-negru, filmul captează imagini ale peisajului urban din Bratislava și urmărește poveștile unor locuitori într-un narativ care explorează dinamica unui oraș aflat în proces de schimbare.
Caracterul alternativ de distribuție al programului ne-a condus la o locație nouă pe harta KineDok și anume Colegiul Național “Moise Nicoară”, unul dintre cele mai emblematice edificii ale orașului.
Urcă scările de marmură până în Sala Festivă și nu uita că proiecțiile KineDok înseamnă și dialog în comunitate, așa că rămâi după film la o discuție pe tema schimbărilor urbanistice de astăzi din marile orașe și din Arad.
–––
LINES
Regia: Barbora Sliepková
Producţie: Slovacia, 2021
Durată: 80 min
Sinopsis:
Linii este un film alb-negru, care oscilează între portrete empatice ale unor protagoniști luați aparent la întâmplare și un discurs critic la adresa dezvoltării urbane în forma sa actuală, cu efectele ei asupra vieții private și comunitare. În secvențe aproape neorealiste, vedem forfota și provocările de zi cu zi ale Bratislavei contemporane, ai cărei locuitori au de gestionat, dincolo de propriile necazuri, o planificare urbană ostilă, un trafic ineficient și cheltuieli de locuire aflate în permanentă creștere. Straniile compoziții vizuale și muzica orchestrală alienantă care le însoțește alcătuiesc un poem audiovizual pe tema realității vieții moderne în spații urbane, în care până și trasarea unor linii pe șosea poate căpăta dimensiunile unui gest filosofic, reflexiv.
Premii şi Festivaluri:
Opus Bonum la Ji.hlava International Documentary Film Festival.
–––
Accesul la acest eveniment este liber.
–––
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, anul acesta KineDok promovează filmul documentar în peste 200 de spații neconvenționale din 6 țări partenere: Cehia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, România şi Georgia.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Citizenit.

Detalii locație

Colegiul Național „Moise Nicoară”, Bulevardul General Dragalina, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter