Particles Festival

Particles este un festival independent de muzică și artă contemporană care se desfășoară timp de 48 de ore în spaţii alternative sau reabilitate din Arad. Oferind publicului posibilitatea de a participa la un mix eclectic de evenimente, prin Particles aducem la fiecare ediție muzică, film, dans, teatru, artă urbană, fotografie, artă contemporană, discuții și ateliere.

Participarea și căutarea sunt elementele esențiale în jurul cărora se conturează acest festival gândit pentru arădeni, pentru comunitatea locală, alături de care am căutat începând din 2015 soluții și resurse pentru a transforma orașul și a îmbunătăți experiența de locuire în Arad prin artă și cultură.

Inventiv, underground, dar mai ales viu, Particles face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung a Asociației Citizenit de explorare a patrimoniului local prin realizarea de intervenţii culturale şi proiecte de regenerare urbană.

Ediții din trecut
2021

Particles Festival #4

🡣
08-10 octombrie

A patra ediție a festivalului a avut loc tot pe Malul Mureșului, în zona Podului Traian. Spațiul de festival a fost ecologizat, amenajat și transformat printr-o serie de ateliere de design mobilier urban și peisagistică coordonate de profesioniști. Intervențiile în zona de festival sunt permanente, astfel că noul spațiu este acum un loc de întâlnire, discuție, relaxare și petrecere a timpului liber.

2018

Particles Festival #3

🡣
11-13 mai

Pentru a treia ediție a festivalului am reabilitat și transformat un tronson de pe Malul Mureșului din zona Complexului Sportiv Riviera și am creat un nou loc de întâlnire dintre comunitate și artă. Totodată, aceasta este ediția în cadrul căreia voluntarii au avut un rol fundamental în amenajarea spațiului ca loc de întâlnire. În cadrul acestei ediții am hotărât să implicăm activ comunitatea locală în partea de amenajare, precum și în programul festivalului. 

2016

Particles Festival #2

🡣
24-26 iunie

Între 24 şi 26 iunie, Aradul a devenit Particles City, printr-un program de explorare a culturii contemporane care aduce artele împreună și elimină graniţele dintre ele. În cadrul celei de-a doua ediții a festivalului am extins activităţile festivalului şi în alte zone ale oraşului, punând în valoare alte 10 spații care la momentul respectiv nu mai aveau utilitate, nu erau folosite la potențialul lor maxim sau nu aveau un scop cultural. Totodată, la fel ca în ediția precedentă, am oferit publicului posibilitatea de a intra în contact cu cât mai multe arii artistice.

2015

Particles Festival #1

🡣
29-31 mai

Pentru prima ediţie Particles, care a avut loc între 29-31 mai 2015, am refuncționalizat două hale din fosta fabrică de textile Teba, în care s-au desfășurat toate activitățile din cadrul festivalului. În urma acestei intervenții, am continuat să realizăm evenimente culturale la Teba până în octombrie 2016, atrăgând și alte inițiative culturale – artiști, asociații culturale și proiecte independente.

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter