Suntem arădeni de vârste și background-uri diferite, care se unesc și lucrează spre un scop comun, prieteni buni cărora le place mult să meargă împreună la film, la teatru, la muzeu
– o comunitate creativă.

Vrem să îmbunătățim experiența locuirii în Arad într-un mod foarte simplu – aducându-i pe cei mai mișto artiști pe care îi cunoaștem în comunitatea noastră și încercând să descoperim și să încurajăm artiștii locali. Credem în puterea transformativă a artei și considerăm că orice oraș ar trebui să aibă un spaţiu alternativ de creaţie şi manifestare artistică.

“Am pornit fără nicio altă resursă în afară de energie și determinare, iar pe parcursul celor peste 400 de evenimente pe care le-am organizat începând cu anul 2015 în Arad, am strâns în jurul nostru o comunitate implicată.”

Activitatea Citizenit e orientată către (re)activarea unor spații nefolosite sau abandonate, iar cinematografia, arta contemporană, designul urban și artele performative sunt doar o parte dintre domeniile variate pe care le explorăm prin proiectele noastre.

În continuare, cele mai importante resurse ne sunt determinarea și energia, prin intermediul cărora încercăm să dinamizăm ritmul activității culturale din oraș. Fie că punem la cale proiecții de film, concerte, pictăm murale sau organizăm ateliere, participăm activ la crearea unui peisaj cultural relevant, la intersecția dintre diverse forme de expresie artistică. Ne enervăm când constatăm că spații valoroase, care au potențialul de a mobiliza comunitatea în jurul lor, sunt lăsate în paragină. Așa că ne dăm peste cap să ne organizăm evenimentele în ele și nu plecăm până nu le-am transformat în locuri vii.

O echipă creativă multidisciplinară

Oana Tarce

Rares Hantiu

Rareș Hanțiu

Oana Furdea

Oana Furdea

Ildi Biro

Ildiko Biro

Teo Cociuba

Teo Cociuba

Daria Nistor

Daria Nistor

Cătălin Alb

Ioana Popa Pandele

Ioana Popa

Denisa Ciungu

Denisa Ciungu

Rudolf Veres

Rudolf Veres

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter