Vânătoarea de calcane: apel de propuneri de spații pentru artă murală

12 oct. 2021 20 oct. 2021
🌇 𝗟𝗮𝗻𝘀𝗮̆𝗺 𝘂𝗻 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗿𝘁𝗮̆ 𝗺𝘂𝗿𝗮𝗹𝗮̆! Dorim să continuăm seria de intervenții culturale prin artă urbană, iar acum te poți implica și tu!🤝
Pornind de la dorința de expresie artistică, arta murală a devenit un fenomen cultural care spune povești despre oraş, despre oameni şi comunitate. În spiritul regenerării urbane, am susținut extinderea portofoliului mural arădean prin invitarea de grafferi şi artişti vizuali la proiectele noastre.🎨
Anul acesta am desfășurat trei acțiuni de transformare a unor spații prin artă murală. Prima a oferit orașului cea mai mare lucrare murală din Arad, de 16 metri înălțime și 12 metri lățime, semnată de Radu Pandele, care îmbogățește Grădina de Vară de la Cinema Arta. Cea de-a doua este o lucrare colectivă a elevilor de la Colegiul de Arte care a fost realizată în Parcul Mihai Eminescu sub coordonarea artistei vizuale Wanda Hutira. Ultima și cea mai recentă dintre acestea a avut loc în cadrul Atelierului de artă murală coordonat de Diana Serghiuță pe Malul Mureșului unde un grup de tineri creativi a realizat 30 de lucrări murale circulare.
🧩 Ne dorim ca acestea să fie doar începutul. 𝗔𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹, 𝘁𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝘂𝗿𝗮𝗷𝗮̆𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗻𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁̦𝗶 𝟭-𝟯 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗰𝗮𝗹𝗰𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝘂𝗹 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 𝘀̦𝗶 𝘀𝗽𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗮 𝗱𝗲 𝗲-𝗺𝗮𝗶𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁@𝗰𝗶𝘁𝗶𝘇𝗲𝗻𝗶𝘁.𝗿𝗼, 𝗶𝗮𝗿 𝗻𝗼𝗶 𝗹𝗲 𝘃𝗼𝗺 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝘃𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲. Alături de tine putem schimba fața orașului!
👉 Dintre acestea, 𝘁𝗿𝗲𝗶 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗶 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗮𝘁𝗲 𝗰𝘂 𝘂𝗻 𝗴𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲 𝗯𝗮𝗴 plin cu surprize pregătite de noi!
⏰ 𝗧𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟮𝟬 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲.
––
Apelul de propuneri este realizat în cadrul proiectului Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect Citizenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii locație

Căutăm calcane din spațiul public și spații centrale ale municipiului Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter