Roboţelul de aur | proiecţie KineDok + Q&A Radu Mocanu

20 iul. 2016 21:00
Miercuri, 20 iulie, de la ora 21, ne întâlnim la Teba, să vizionăm al patrulea film din seria filmelor KineDok – documentarul românesc „Roboţelul de aur”, realizat de Mihai Dragolea şi Radu Mocanu. După proiecţie, stăm la discuţii cu Radu Mocanu, co-regizorul documentarului.
Filmul „Roboţelul de aur” este în limba română şi va fi proiectat cu subtitrare în limba engleză.
–––––––––––––––––––––––––––––––
SINOPSIS:
Steluţa Duţă – cunoscută ca ‘Roboţelul de aur’ – o boxeriţă de 32 de ani, multiplă campioană europeană şi mondială, se pregăteşte pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranţa că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă. Abandonată la naştere, Steluţa a trăit o viaţă dificilă în casele de copii în perioada comunistă. Etichetată ‘copil-problemă’, a fost alungată din cămin la vârsta de 16 ani şi a trăit în derivă până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul şi părintele său adoptiv, Constantin Voicilaşi. În timp ce se pregăteşte pentru campionatul european, Steluţa decide să se împace cu trecutul: îşi întâlneşte familia biologică şi prietenii din copilărie, marcaţi şi ei de experienţa instituţionalizării. Cariera de sportivă ar putea fi salvarea Steluţei. În timp ce mass media capitalizează povestea Steluţei, amăgind-o cu promisiunea unor recompense fabuloase, ea continuă antrenamentele. Antrenorul Voicilaşi o ajută în continuare cu credinţa că Steluţa e capabilă să câştige din nou medalia de aur.
Durată: 73 min / Regizor: Mihai Dragolea, Radu Mocanu / An: 2015 / Țară: România
PREMII ŞI FESTIVALURI
2015 – Docuart Fest Bucureşti, România, Marele Premiu
2015 – East Silver, Republica Cehă
–––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok by One World Romania este un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene: Croația, Slovacia, România şi Ungaria. La prima ediţie, în România, prin intermediul platformei KineDok au fost organizate 219 proiecții de film în 25 de locații din 18 orașe. În 2016, alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia.
În cadrul celei de-a doua ediții, 15 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii din fiecare ţară participantă. Partenerii programului – organizații din 7 țări europene – cred că în comunităţile noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.
O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locaţii neconvenţionale. Aceste spaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă pentru vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și alţi profesionişti.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania
Partener local: CitiZenit, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad
www.kinedok.net
www.oneworld.ro
www.citizenit.ro
–––––––––––––––––––––––––––––––
Intrarea liberă

Detalii locație

Fabrica Teba

Piața Olimp, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter