Retrospectiva Filmului Românesc V – Comedii scurte de festival

26 iul. 2018 20:00

Dacă aveai poftă de o porție sănătoasă de râs, află că te așteaptă o selecție de scurtmetraje de un umor irezistibil la a cincea ediție a Retrospectivei Filmului Românesc! Se știe că umorul autohton acoperă un spectru divers, iar cele patru filme din selecție reunesc regizori și actori cu valențe comice de situație și oralitate.
Avem astfel de-a face cu un grup de călători înzăpeziți într-o gară izolată în CAPTIVI DE CRĂCIUN semnat de Iulia Rugină, cu tipologii de caracter și limbaj ardelenesc în ȘANȚUL de Adrian Silișteanu și CHEFU’ de Adrian Sitaru, în timp ce Daniel Sandu (care a debutat recent în lungmetraj cu ‘Un pas în urma serafimilor’) explorează dinamica prieteniei în CAI PUTERE.
Printre festivalurile la care au fost premiate sau nominalizate filmele se numără Premiile Gopo (CHEFU’, CAPTIVI DE CRĂCIUN, CAI PUTERE), Festivalul de Film NexT (ȘANȚUL) și Festivalul Internațional de Film de la Locarno (CAI PUTERE).
––-
Program:
CAPTIVI DE CRĂCIUN (2010)
regia: Iulia Rugină
durată: 39 min
ȘANȚUL (2012)
regia: Adrian Silișteanu
durată: 19 min
CHEFU’ (2012)
regia: Adrian Sitaru
durată: 18 min
CAI PUTERE (2014)
regia: Daniel Sandu
durată: 27 min
––-
Intrarea este liberă!
––-
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Detalii locație

Cinema Arta
Strada Vasile Alecsandri nr.2
Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter