Once upon a youth | KineDok x KF

14 dec. 2022 19:00
Anul poate se termină dar noi am mai pregătit o nouă proiecție de film documentar KineDok!
Ne vedem și de data aceasta în atmosfericul KF la filmul ONCE UPON A YOUTH, un documentar de arhivă realizat din fotografii și filmări VHS. O poveste personală a regizorului care încearcă să reconstruiască relația cu prietenul lui care a murit subit la 27 de ani, filmul este în același timp o radiografie a societății croate proaspăt intrată în democrație.
Nu uita că programul KineDok înseamnă dialog și comunitate, așa că rămâi la o discuție deschisă după proiecție unde vom vorbi despre realizarea filmului și aspecte ale libertății.
–––
ONCE UPON A YOUTH
Regia: Ivan Ramljak
Producţie: Croația
Durată: 78 min
Sinopsis:
La 13 ani de la moartea neașteptată a celui mai bun prieten la vârsta de doar 27 de ani, realizatorul filmului „A fost odată în tinerețe” încearcă să reconstruiască viața și relația lor, folosindu-se doar de fotografiile și materialele video ale prietenului său. Filmul vorbește despre generația pierdută a tinerilor croați de la sfârșitul anilor ’90 și încearcă să redescopere puterea culturii alternative după un deceniu de naționalism, război și letargie economică.
Premii şi Festivaluri:
Best Balkan Documentary – Dokufest 2020
Grand Prix – Dani Hrvatskog Filma 2020
Open City Documentary Festival 2020
–––
Accesul la acest eveniment este liber.
–––
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, anul acesta KineDok promovează filmul documentar în peste 200 de spații neconvenționale din 6 țări partenere: Cehia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, România şi Georgia.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Citizenit.

Detalii locație

kf Arad (piața Avram Iancu nr.11 , Arad)

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter