Kinedok – One World Romania in Arad

3 iul. 2015 20:00
Prima ediţie KineDok – un meniu cinematografic alternativ însoţit de un pahar de vorbe – începe în Arad pe 3 iulie! La prima dintre cele 12 întâlniri, te aşteptăm în noua sală de cinema de la Teba să vizionăm filmul documentar „Man with Balls”, zis şi „Turneul de la Besence”. După proiecţie, ne întâlnim şi stăm la discuţii cu Ignácz József, primarul din Besence şi protagonistul filmului.
–––––––––––––––––––––––––––––––-
Synopsis Man with Balls:
Satul unguresc Besence are doar 126 de locuitori și un şomaj de 98%. Primarul decide să pună satul său amărât pe hartă. Aplică pentru fonduri şi reuşeşte să obţină bani pentru două proiecte: o grădină bio şi un teren de tenis. După deschiderea oficială şi inaugurarea terenului, antrenorul Kari îşi face apariţia în sat împingând un căruţ de cumpărături plin de mingi şi rachete de tenis. Primul sezon de tenis începe în forţă. Până la urmă, e mai bine decât să tot aştepţi un loc de muncă. Scenele din viaţa satului alternează cu grijile de zi cu zi: grija banilor, a locului de muncă şi bine-înţeles, a tenisului. Vara în Besence trece uşor, relaxat. Dar nu durează mult până ce apar tensiuni în jurul terenului. Vor reuşi primarul şi Kari să lanseze Turneul de la Besence?
–––––––––––––––––––––––––––––––-
KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.
Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe ecran mare într-un spaţiu neconvenţional, ci şi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.
–––––––––––––––––––––––––––––––-
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Detalii locație

Fabrica Teba

Splaiul Mureșului nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter