Drifter | Start la KineDok în Arad

7 mai 21:00
Dăm startul la KineDok! La fel ca anul trecut, și în 2016 aducem seria documentarelor creative KineDok la Arad. Sâmbătă, 7 mai, de la ora 21, vă aşteptăm pe toți documentariștii și pasionații de filme, curioșii și activiștii, citizeniții și arădenii, să vizionăm și să dezbatem primul film din seria KineDok – documentarul unguresc Drifter.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok este un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene: Croația, Slovacia, România şi Ungaria. La prima ediţie, în România, prin intermediul platformei KineDok au fost organizate 219 proiecții de film în 25 de locații din 18 orașe. În 2016, alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia.
În cadrul celei de-a doua ediții, 15 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii din fiecare ţară participantă. Partenerii programului – organizații din 7 țări europene – cred că în comunităţile noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.
O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locaţii neconvenţionale. Aceste spaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă pentru vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și alţi profesionişti.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania
Partener local: CitiZenit în colaborare cu KF arad şi cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Sinopsis film:
Tânărul rebel, Ricsi, își trăiește viața la maximum. „Belea” este numele său mijlociu. Este destrăbălat și vânează problemă după problemă. Condusul mașinilor fără permis de conducere, furtul și fuga de polițiști sunt doar o parte din cotidianul lui – spre disperarea părinților săi. Ricsi nu suportă rutina și nici nu-i pasă de așteptările tatălui său înecat în datorii. La urma urmei, unde a fost acesta când Ricsi avea cea mai mare nevoie de el? Drifter a fost filmat pe o perioadă de cinci ani și este un portret al unui tânăr unic care își ia viața în propriile mâini.
Durată: 72 min // Regizor: Gábor Hörcher // An: 2014 // Țară: Ungaria, Germania
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Intrarea liberă

Detalii locație

kf Arad

piața Avram Iancu nr.11 , Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter