Distanța dintre mine și mine – lansarea noului sezon KineDok în aer liber

30 iul. 21:00
‼️ Pentru al 6-lea an consecutiv, avem plăcerea de a da startul în Arad noului sezon KineDok: proiecții de filme documentare pe teme sociale și drepturile omului, ce iau forma unui cinema ambulant, alternativ și fresh!❤️
👁 Începem proiecțiile în aer liber în forță cu proaspătul laureat al Premiilor Gopo pentru Cel mai bun documentar: DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE. Regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, filmul realizează un fascinant portret al artistei Nina Cassian, în care imaginile contemporane și imaginile trecutului creează un dialog între memoria scriitoarei și cea din arhivele fostei Securități.
🗣 Și cum KineDok nu înseamnă doar proiecții de film, ci și discuții și dezbateri, avem plăcerea de a o avea ca invitat pe doamna Lucia Bibarț, poetă arădeană, autoare de cărți pentru copii și actual președinte al filialei din Arad a Ligii Scriitorilor din România, pentru o reflecție asupra procesului de creație în vremuri grele, despre literatură și carte, artă și artist. 📚
–––
DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE
Regia: Dana Bunescu, Mona Nicoară
Producție: România
Durată: 87 min
📹 Sinopsis:
Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut.
🏆 Premii și Festivaluri:
Les Films de Cannes à Bucarest 2018 – Premiul Publicului
Festivalul de Film Trieste 2019 – Cel Mai Bun Documentar (nominalizat)
Premiile Gopo 2020 – Cel Mai Bun Documentar
–––
▶️ KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 7 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a șasea ediții, 14 documentare produse în țările participante vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Culturală CitiZenit.
–––
‼️ Proiecția filmului va avea loc în curtea Colegiului „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”. Accesul la acest eveniment se face în baza unui bilet. Prețul unui bilet este de 12 lei și poate fi cumpărat de la locație. 🎟
⚠️ Reguli de funcționare în contextul pandemiei de COVID-19:
* Participarea la acest eveniment necesită o rezervare online prin mesaj direct către pagina de Facebook CitiZenit sau printr-un email către adresa [email protected].
* Intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului începe de la ora 20:00.
* La intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului, organizatorul va efectua triajul observațional, persoanelor simptomatice și celor care depășesc temperatura de 37,3°C nu li se va permite accesul la eveniment.
* Distanța minimă obligatorie între persoane este de 2 m.
* Pe toată durata evenimentului purtarea măștii medicale/non-medicale este obligatorie.
* Organizatorul va pune la dispoziția publicului dezinfectanți și se va asigura că toate suprafețele vor fi dezinfectate constant.
* Organizatorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul persoanelor care nu respectă regulile de protecție și prevenire a infecției cu COVID-19.

Detalii locație

Colegiul Național ”Preparandia – Dimitrie Țichindeal”

Bulevardul General Dragalina 5-7, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter