Days of Madness | KineDok la KF

6 nov. 2019 20:00
Șirul documentarelor aduse în premieră la Arad continuă și în lunile de toamnă. 🍂Iar cum curiozitatea te îndeamnă la a încerca întruna spații noi, trecem de această dată printr-unul dintre locurile noastre preferate: KF!
Cât despre film, acesta se prezintă cu un fin spirit de observație: „Days of Madness” surprinde starea de singurătate, cercul vicios al respingerii și al sentimentului de vinovăție pe care industria farmaceutică îl creează.
În același timp, documentarul încearcă să lupte de partea lor, de partea celor care au fost înlăturați de societate și cu timpul încarcerați în această insustrie. 💊
DAYS OF MADNESS / ZILE NEBUNE
Regia: Damian Nenadić
Producție: Croația, Slovenia
Durata: 74 minute
Sinopsis:
Un documentar participativ-observațional, Days of Madness / Zile nebune ne introduce în lumea ascunsă și extrem de întunecată a celor cu dereglări psihice, pe care societatea îi respinge fără ezitare și îi transformă în pacienți. Mladen și Maja, aflați la vârsta maturității, s-au trezit prinși într-o capcană, între fantomele trecutului și mormanele de medicamente pe care medicii lor, în loc de discuții terapeutice, continuă să li le prescrie. La fel ca în multe alte situații, reacția societății la indolența morală ce face parte din istoria familiei celor doi a fost, previzibil, de a-i lăsa pe seama sistemului medical ce i-a transformat în dependenți de farmaceutice.
–––
ℹ️ KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Culturală CitiZenit.
–––
❗️ Intrarea se face pe bază de bilet. Preț bilete: 10 lei.
Biletele se pot achiziționa în avans de la locație – KF (str. Avram Iancu, nr. 11) începând cu 25 octombrie.
Informații la adresa de e-mail: [email protected] sau prin mesaj direct către pagina CitiZenit.

Detalii locație

kf Arad

Piața Avram Iancu nr.11 , Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter