Copiii lui Cain – Proiecţie de film KineDok

6 dec. 2017 20:00
Miercuri, 6 decembrie, la ora 20, ne reîntâlnim în Cafeneaua Literara Joy’s să vizionăm ultimul documentar din seria KineDok 2017 de la Arad.
COPIII LUI CAIN urmărește încercarea a trei bărbaţi de a se re-integra în societate. Documentarul dezvăluie trei povești singulare, trasând totodată conturul unui stat care oscilează între două ere, pe fondul unui context politico-social actual zbuciumat.
––-
COPIII LUI CAIN
Regia: Marcell Gerő
Producţie: 2014 / Ungaria, Franţa
Durata: 104 minute
Sinopsis:
Filmul spune poveştile a trei bărbați care au comis crime în copilărie: Pal și-a ucis tatăl, Zsolt – un prieten, iar Gabor și-a omorât profesorul. Cei trei şi-au petrecut întreaga tinerețe în centrul de detenție juvenilă Tokol în anii 1980, unde au fost pentru prima dată filmați, confesându-și crimele.
Înregistrări tulburătoare din arhivă îi arată mărturisind detalii despre crimele săvârșite și despre planurile lor de viitor. La data aceea, materialul filmat cu aceştia a fost interzis. Trei decenii mai târziu, regizorul îi caută și descoperă secrete nespuse, precum și o țară pe care nu a cunoscut-o niciodată. Destin, păcat și moștenire – văzute prin ochii „copiilor lui Cain”.
––-
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
––-
Intrarea este liberă.

Detalii locație

Cafeneaua Literară Joy’s Cafe

Strada Gheorghe Lazăr nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter