Cinema, Mon Amour – Proiecţie KineDok

1 iun. 2017 20:00
Seria proiecţiilor KineDok din Arad continuă joi, 1 iunie, cu documentarul ‘Cinema, Mon Amour’, un film care prezintă povestea vechilor cinematografe româneşti, surprinsă şi documentată de Alexandru Belc.
După proiecţie vă invităm să stăm la discuţii despre viitorul cinematografelor arădene.
Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba engleză.
––-
CINEMA, MON AMOUR
Regia: Alexandru Belc
Producţie: 2015, România | Republica Cehă
Durata: 70 minute
Sinopsis:
Dacă la începutul anilor ’90 în țară funcționau mai mult de 400 de săli de cinema, în ziua de azi există mai puțin de 30. ‘Cinema, Mon Amour’ prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator proiecționist și cinefil împătimit – și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena, în lupta acestora zilnică de a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț în viață.
––-
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
––-
Intrarea este liberă

Detalii locație

Cafeneaua Literară Joy’s Cafe

Strada Gheorghe Lazăr nr.1, Arad

2013, foto: Marius Bogdan

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter