Câini – proiecţie de film

13 apr. 2017 19:00
Continuăm seria de proiecţii de filme româneşti la Cinema Arta cu multipremiatul şi mult-aclamatul film „Câini”. Un thriller plin de suspans, „Câini” marchează debutul în lungmetraj al tânărului regizor Bogdan Mirică, elogiat ca fiind noua senzaţie a filmului românesc de către presa internaţională.
Filmul a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF, două premii la Festivalul de la Sarajevo în 2016 şi nu mai puţin de cinci trofee la Premiile Gopo de anul acesta.
Proiecția va fi urmată de discuții și dezbateri cu regizorii arădeni Titus Muntean şi Rareş Hanţiu.
–-
CÂINI
Regia: Bogdan Mirică
Durata: 104 minute
Rating: N15 – Nerecomandat sub 15 ani
Sinopsis: Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.
–-
Evenimentul este organizat de CitiZenit în colaborare cu Centrul Municipal de Cultura Arad şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primaria Municipiului Arad.
Intrarea este liberă.

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter