Cinema ARTA

Proiecte 🡢 Cinema Arta

Filmul este unul dintre cele mai importante domenii de activitate ale asociației, domeniu în care activează în momentul de față 4 dintre membrii fondatori și la care Citizenit și-a adus de-a lungul timpului contribuția prin realizarea de producţii cinematografice, dar și prin promovarea şi facilitarea distribuţiei de film. Proiectul de revitalizare a Cinematografului Arta din Arad este unul dintre cele mai semnificative proiecte realizate de Citizenit.

Pe fondul unui interes ridicat și în creștere pentru cinematografia de artă în Arad, precum și în urma programelor alternative de distribuție de film derulate de Citizenit în 2015 și 2016, preluarea a 3 cinematografe arădene de către Primăria Municipiului Arad a născut prilejul de iniția un proiect de revitalizare a cinematografelor arădene. Astfel, Citizenit, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad, a lansat începând cu anul 2017 un program de filme arthouse la Cinema Arta. În cadrul acestui proiect ne-am ocupat de programarea filmelor, precum și de managementul, comunicarea și logistica programului de cinema. 

Proiecțiile de film care s-au desfășurat la Arta sub tutelajul Citizenit între 2017-2019, au plasat cinematograful în topul preferințelor publicului cinefil arădean, oferind o alternativă însemnată la filmele de tip blockbuster și la cele comerciale. În acest timp am organizat peste 200 de proiecții de filme la Arta, la care au participat peste 22.000 de spectatori, dar și sesiuni de întâlniri cu regizori și actori, locali sau internaționali, de la Paul Negoescu, Radu Iacoban și Florin Piersic Jr., la Carlos Reygadas. Pe lângă proiecțiile săptămânale, la Arad au fost organizate pentru prima dată în 2017 ediții locale ale unor festivaluri importante: precum Les Films de Cannes à Arad, Zilele Filmului Francez și Caravana Docuart, dar și caravane itinerante ale TIFF, Filmtettfeszt sau Kinodiseea.

Arhiva de afișe Cinema Arta

Retrospectiva Filmului Românesc 2018

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter