A New Me

”A New Me - Recunoaște-ți abilitățile prin ateliere creative” este un proiect educațional care a cuprins trei ateliere complementare sistemului de învățământ clasic prin care tinerii au putut să-și descopere și dezvolte potențiale abilități creative. În cadrul atelierelor participanții au dobândit cunoștințe de bază din trei domenii: film, design și yoga. Proiectul a fost finanțat prin programul de sponsorizări pe termen scurt al Fundației Alber, susținut de sponsorul principal ARED.

  • First Made Film - Atelier de cinema
  • Reciclare Creativă - Atelier de design
  • Respiră-ți arta - Atelier de yoga

Atelierul de cinema a avut loc între 17 și 27 martie 2022 și a oferit participanților oportunitatea de a realiza un exercițiu cinematografic pornind de la principiile de bază ale filmului. Împărțit în două module, unul teoretic și unul practic, atelierul a facilitat accesul la resurse indispensabile care privesc limbajul cinematografic și experiență practică.

Coordonatorii Atelierului de cinema: Rareș Hanțiu, Rudolf Veres și Daria Nistor.

Atelierul de cinema a fost dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani.

Broșură FIRST MADE FILM Mini-introducere în cinematografie

Atelierul de design a avut loc în zilele de 26 martie, 2 și 3 aprilie 2022 și le-a propus tinerilor cu vârste între 16 și 26 de ani o serie de activități practice prin care s-au familiarizat cu designul ambiental și de obiect, reciclarea și designul vestimentar. În cadrul activităților, participanții au deprins abilități specifice și și-au antrenat creativitatea, promovând totodată o atitudine sănătoasă și constructivă față de mediul înconjurător.

Atelierul a cuprins trei module: Ecofun – design ambiental și de obiect (coordonat de Maria Tămășan), Re-paper – hârtie reciclată din hârtii folosite (coordonat de Raluca Nicula) și Noul meu tricou vechi – design vestimentar și recondiționare de tricouri vechi prin vopsire (coordonat de Diana Bota).

Atelierul de yoga a fost dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6-11 ani și 12-16 ani. A fost coordonat de Lonetta Maier, profesoară de yoga experimentată, și le-a propus tinerilor participanți o serie de activități fizice prin care să-și exprime creativitatea și prin care să descopere mai multe despre ei și despre mediul din jurul lor.

În cadrul acestui atelier participanții au practicat asane (posturi) de yoga care au facilitat conștientizarea respirației și energiei din corp. În urma acestora, participanții au aplicat cele învățate în activități de creație propuse de coordonatoare.

Atelierul a avut loc în 19 și 26 martie 2022 pentru grupa de vârstă 6-11 ani și în 2 și 9 aprilie 2022 pentru grupa 12-16 ani.

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter