ResetTeba

Proiecte 🡢 Reset Teba

Reset Teba este primul proiect de transformare a unui spațiu neutilizat într-un loc de întâlnire pentru comunitate, prima reactivare culturală realizată de Citizenit.

Proiectul Reset Teba s-a născut firesc și totodată din întâmplare, din nevoia de avea în Arad un spațiu în care trăiește cultura contemporană. Spațiul industrial a fost amenajat pentru prima ediție a festivalului Particles. Iar atmosfera creată în acest spațiu ne-a învăluit într-o asemenea măsură încât nu am mai vrut și nu am mai putut să plecăm. După încheierea festivalului am spus că e păcat să nu profităm de locul acela.

În perioada mai 2015 – octombrie 2016 am organizat în incinta fabricii peste 75 de evenimente constând în: ateliere, proiecții de film, expoziții de artă și fotografie, concerte, spectacole, seri de discuții, amenajând de asemenea şi Muzeul Teba. Mai multe hale din fabrica Teba au funcționat temporar ca galerii de artă contemporană şi săli de spectacol, găzduind totodată două festivaluri: Particles și ediția locală a festivalului Art Encounters.

Prin colaborarea cu o serie de artiști și asociații culturale, am facilitat accesul publicului arădean la proiecte artistice independente, oferindu-le locuitorilor posibilitatea de intra în dialog atât cu artiști de renume internațional, cât și cu artiști naționali sau debutanți locali: Dan Perjovschi, Adi Matei, Adi Bulboacă, Ciprian Hord, Ana Maria Tatu, Danaga, Rodion G.A, sZempöl Offchestra, Karpov not Kasparov, Aria Urbană, Baba Dochia, Temple Invisible, Grimus, Sofa Surfers și mulți alții.

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter