Artă și Comunitate în Dialog

Proiecte 🡢 Artă și Comunitate în Dialog

Artă și Comunitate în Dialog, primul proiect realizat în 2021, a fost dedicat explorării culturii românești. Proiectul a constat în realizarea unei expoziții stradale, „Ecouri vizuale. Perspective actuale”, din care a rezultat o serie de 10 ilustrații ale unor personalități culturale marcante din România, realizate de 10 tineri ilustratori. Pe lângă această expoziție, am realizat și o proiecție de film online cu o selecție de scurtmetraje de arhivă românești.

  • Expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale
  • Proiecția de film Sahia Vintage

Proiecția de film a avut loc datorită proiectului Sahia Vintage, o platformă de istorie digitală a filmului documentar produs la studioul Alexandru Sahia în perioada 1950-1990. Platforma este parte a unui proiect mai larg de digitizare și accesibilizare a patrimoniului de film documentar asociat acestui studio, conceput ca o încercare de arheologie a culturii de producție a studioului pe parcursul celor patru decenii de coabitare cu regimul comunist. Cu participarea Adinei Brădeanu, curatoarea platformei Sahia, am realizat o introducere a publicului în filmul românesc de dinainte de 1989. Cele cinci filme difuzate au fost reunite sub tema locuirii și, deși au fost supuse agendei de educare a regimului comunist, au reușit să surprindă subtilități din viața din locuințe și colectivul urban.

Publicul din Arad i-a (re)descoperit prin expoziția de ilustrație pe Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu. Expoziția s-a desfășurat în stațiile de tramvai de la Teatru, Primărie, Crișan (Piața Mică), Podgoria (pe Calea Iuliu Maniu) și Gara CFR.
Mai jos puteți urmări cele 10 ilustrații semnate de cei 10 tineri ilustratori, alături de mai multe informații despre fiecare personalitate culturală.

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter