Turism! – Proiecţie KineDok

5 iul. 2017 20:00
Vara a dat peste noi, iar pentru cei cu dor de ducă avem o proiecție specială miercuri, 5 iulie!
Următoarea proiecție KineDok la Arad aduce în fața publicului filmul Turism!, un film despre ce se întâmplă atunci când călătoritul devine o industrie și totodată despre cei care susțin această industrie – atât din postura de angajați, cât și din postura de turiști.
După proiecţie vă invităm să stăm la discuţii despre industria turismului, cu Torcos Ovidiu. Acesta a îmbinat timp de 4 ani utilul cu plăcutul, lucrând ca barista pe vase de croazieră Norwegian Cruise Line. Vom povesti atât despre experiența lui behind the scenes, cât și despre promisiunile pe care industria turistică ni le livrează în fiecare sezon estival.
Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.
––-
TURISM!
Regia: Tonći Gaćina
Producţie: 2016, Croația
Durata: 52 minute
Sinopsis:
„Turism!” este un film care are loc pe coasta Adriaticii, unde mii de turiști din lumea întreagă se îngrămădesc în vizită, în fiecare vară. Gazdele experimentate știu fiecare truc cu privire la modul de a-și face oaspeții să se simtă ca acasă și să revină. Pe de altă parte, turiștii par să trăiască într-o binecuvântată ignoranță în ceea ce privește jocul din care fac parte, observând totul prin lentilele aparatelor de fotografiat. După toată distracția și jocurile, mâncarea bună și priveliștile de neuitat, când petrecerea se termină în sfârșit, oaspeții părăsesc coasta Adriaticii cu sute de impresii și selfie-uri, iar scena este preluată de personalul de curățenie, care este acolo să facă loc pentru runda următoare și pentru a reporni ciclul.
––-
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
––-
Intrarea este liberă.

Detalii locație

Cafeneaua Literară Joy’s Cafe

Strada Gheorghe Lazăr nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter