Toto şi surorile lui | proiecţie KineDok

13 iul. 2016 21:00
Miercuri, 13 iulie, de la ora 21, ne întâlnim la Teba, să vizionăm al treilea film din seria filmelor KineDok – multi-premiatul documentar „Toto şi surorile lui”.
–––––––––––––––––––––––––––––––
SINOPSIS:
Totonel e un puşti de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui se află în puşcărie pentru trafic de droguri, Toto locuieşte cu surorile lui mai mari, Andreea şi Ana, şi cu un şir lung de unchi, vecini si consumatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face şcoală şi descoperă dansul hip-hop. La rândul lor, surorile lui adolescente îşi caută şi ele locul în lume şi se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme.
Filmat intr-un vérité necruţător, cu intervenţii minime, şi montat cu răbdare într-o structură pe cât de onestă pe atât de emoţionantă, filmul acordă un acces fără precedent în ghetoul din Ferentari, în penitenciare şi în tribunale. Regizorul Alexander Nanau (Lumea văzută de Ion B., 2009 – documentarul câştigător al unui Emmy internaţional) are o relaţie de colaborare privilegiată cu Andreea, sora mijlocie a lui Totonel, care a filmat o parte din scenele pe care se bazează acest film emoţionant despre ce înseamnă să îţi croieşti propriul drum în viaţă, afară din ghetou, şi despre ce înseamnă familia pentru fiecare dintre noi.
Filmul lui Alexander Nanau a avut deja o traiectorie de festival fulminantă şi a devenit în scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare făcute în România ultimilor ani.
Durată: 93 min / Regizor: Alexander Nanau / An: 2014 / Țară: România
PREMII ŞI FESTIVALURI:
2016 – Cannes Film Festival, Franţa, Prix France Culture Cinema
2016 – Cinema Eye Honors Awards, SUA, Spotlight Award
2015 – Gopo Awards, România, Best Documentary
2015 – Open City Docs Fest, UK, Grand Jury Award
2015 – Sarajevo Film Festival, Bosnia, Best Documentary
2015 – Camden International Film Festival, SUA, Harrell Award
2015 – Budapest International Documentary Festival, Ungaria, Festival Prize
2015 – Festival Premiers Plans d’Angers, Franţa, Grand Jury Prize
2015 – Munich International Documentary Festival, Germania, SOS-Kinderdörfer Award
2014 – Jihlava International Documentary Film Festival, Republica Cehă, Silver Eye Awards
2014 – DOK Leipzig, Germania, Ecumenical Jury and Trade Union Prizes
2014 – Festival dei Popoli, Italia, Audience Award
2014 – Warsaw Film Festival, Polonia, Best Documentary
2014 – Zurich Film Festival, Elveţia, Best International Documentary
–––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok by One World Romania este un program de distribuție de filme documentare creative în spații neconvenționale. Programul a fost inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene: Croația, Slovacia, România şi Ungaria. La prima ediţie, în România, prin intermediul platformei KineDok au fost organizate 219 proiecții de film în 25 de locații din 18 orașe. În 2016, alte două țări s-au alăturat proiectului: Polonia și Norvegia.
În cadrul celei de-a doua ediții, 15 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii din fiecare ţară participantă. Partenerii programului – organizații din 7 țări europene – cred că în comunităţile noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas.
O parte importantă din misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al puburilor, galeriilor și al altor locaţii neconvenţionale. Aceste spaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă pentru vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și alţi profesionişti.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi implementat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.
www.kinedok.net
www.oneworld.ro
www.citizenit.ro
–––––––––––––––––––––––––––––––
Intrarea liberă

Detalii locație

Fabrica Teba

Piața Olimp, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter