The Last Self-Portrait | KineDok în aer liber

11 sept. 21:00
Proiecțiile în aer liber se apropie de final și de această dată KineDok vă propune un film hibrid, un documentar subiectiv despre viață și cursul ei, o încercare de introspecție a renumitului cineast slovac Marek Kuboš; un autoportret menit să încheie cariera sa în cinematografie. 📽🎻
–––
THE LAST SELF-PORTRAIT / ULTIMUL AUTOPORTRET
Regia: Marek Kuboš
Producție: Slovacia
Durata: 72 min.
Sinopsis:
Regizorul slovac Marek Kuboš nu a mai făcut un film de 13 ani. Primul său film – un exercițiu din perioada facultății – a fost un autoportret. Cercul a fost închis, izvorul creativității pare să fi secat. Tot ce rămâne de făcut în acest ultim autoportret este să faci curat după tine, să-ți treci în revistă propriile reușite și eșecuri și să îți iei rămas-bun de la protagoniștii tăi. Acest metadocumentar introspectiv nu e atât un studiu al unei crize de inspirație, cât e un proces autoterapeutic și o tentativă de a construi un profil exhaustiv al cineastului aflat într-o perioadă de certitudini instabile. În rolurile consultanților lui Kuboš apar, practic, toți regizorii de documentar de seamă ai Slovaciei.
–––
ℹ️ KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația CitiZenit.
–––
❗️ Intrarea se face pe bază de bilet. Preț bilete: 10 lei.
Biletele se pot achiziționa în avans de la Cafeneaua Literara Joy’s (str. Gheorghe Lazăr, nr. 1) sau de la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad în ziua proiecției, începând cu ora 19:30.
Informații la adresa de e-mail: [email protected] sau prin mesaj direct către pagina CitiZenit.

Detalii locație

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

Strada Gheorghe Popa de Teiuș nr. 2-4, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter