Solo – Lansare KineDok şi concert de vioară în aer liber

20 aug. 2021 21:00
✨ KineDok revine pentru al 7-lea an consecutiv la Arad! Alternativ, fresh, neconvenţional, programul de proiecţii de film documentar ne aduce aproape de poveşti actuale şi personale din spaţiul est-european.
Deschidem sezonul KineDok cu filmul SOLO, care spune povestea pianistului argentinian Martín Perano, un prodigy naţional care doreşte să reintre în circuit în ciuda problemelor de sănătate mintală. Din multele ore de filmare înregistrate în sesiuni lungi, regizorul ne oferă un montaj bogat în momente şi încadrări prin care vibrează trăiri interioare.
🎶 Şi fiindcă ne aflăm la început de sezon, am pregătit un eveniment special în curtea interioară a Turnului de Apă, unde înainte de proiecţie vom asculta un concert de vioară susţinut de Anamaria Joldea.
–––
SOLO
Regia: Artemio Benki
Producţie: Cehia
Durată: 85 min
Sinopsis
Martín Perano este un pianist și compozitor argentinian tânăr, virtuoz, a cărui viață a fost întoarsă pe dos de o boală mintală. Acesta a petrecut ultimii ani în cel mai mare spital psihiatric din America de Sus, El Borda în Buenos Aires. După externare, Martín s-a întors în casa aproape pustie a părinților săi, unde cea mai mare îngrijorare este să învețe să trăiasă liber și să se întoarcă la pian, care nu l-a părăsit nici la institut. Regizorul observă răbdător întoarcerea lui Martín; în interviurile cu cei dragi, află mai multe despre trecutul lui, abordând liric viața interioară a unei persoane obsedate de creație, capabilă de a-și găsi puterea în hipersensibilitate. „Ceilalți pacienți stăteau în liniște, ascultând această sonată curioasă a degetelor care loveau masa. După câteva minute, Martín încheia. Emoții puternice se puteau citi în ochii audienței de parcă ar fi ascultat muzică adevărată” A. Benki
🏆 Premii şi Festivaluri:
MakeDocs Creative Documentary Film Festival 2019 – Cel mai bun documentar
DocsBarcelona 2020 – New Talent Award pentru Cel mai bun film
Sofia International Film Festival 2020 – Cel mai bun documentar (nominalizat)
–––
Accesul la acest eveniment se va face în conformitate cu legislația în vigoare.
Accesul se va face în baza unui bilet, în limita locurilor disponibile.
Prețul unui bilet este de 12 lei și poate fi cumpărat de la locație înainte de începerea evenimentului.
–––
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, anul acesta KineDok promovează filmul documentar în peste 180 de spații neconvenționale din 7 țări partenere: Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România.
–––
Evenimentul face parte din proiectul Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect CitiZenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii locație

Galeriile „Turnul de Apă” Arad

Strada Piotr Ilici Ceaikovski nr.11, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter