Putin’s Witnesses | KineDok closing screening

4 dec. 2019 20:00
În final, vă invităm să fiți Martorii lui Putin, documentar interzis și astăzi în Rusia! 🧐
Cel de-al 5-lea sezon KineDok în Arad a ajuns la final și nu se poate să-l încheiem fără un documentar savuros și incitant, cum este cel de față, într-un loc în care revenim cu drag: KF arad! 🎬
Un film ce ne aduce față-n față cu figuri care au făcut și fac istorie, ne introduce în intimitatea lor și compune astfel, un discurs retrospectiv punctat de mici senzaționalisme individuale, cu personaje aflate la marginea dintre prietenie și trădare.
–––
PUTIN’S WITNESSES / MARTORII LUI PUTIN
Regia: Vitali Manski
Producție: Letonia, Elveția, Cehia
Durata: 102 min.
Sinopsis:
Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care Vitali Manski le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților. Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Elțîn și Vladimir Putin.
Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul înregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii.
–––
ℹ️ KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Culturală CitiZenit.
–––
❗️ Intrarea se face pe bază de bilet. Preț bilete: 10 lei.
Biletele se pot achiziționa și în avans de la KF – bar (Piața Avram Iancu, nr. 11).
Informații la adresa de e-mail: [email protected] sau prin mesaj direct către pagina CitiZenit.

Detalii locație

kf Arad

Piața Avram Iancu nr.11 , Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter