Orizont – Proiecţie de film & discuţii cu Marian Crişan

23 iun. 2017 19:00
Continuăm seria filmelor româneşti de la Cinema Arta cu un focus pe regizorul Marian Crişan, prin două seri de proiecţii de film şi discuţii cu regizorul.
Începem joi, de la ora 19, cu proiecţia scurtmetrajului MEGATRON, film premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2008, şi proiecţia filmului MORGEN, lungmetrajul său de debut, care a obţinut, printre altele, Premiul Special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2010.
Iar vineri de la ora 19, continuăm focusul cu proiecţia scurtmetrajului AMATORUL urmată de proiecţia lungmetrajului ORIZONT, adaptare liberă după nuvela ‘Moara cu Noroc’.
AMATORUL şi ORIZONT vor fi proiectate cu subtitrare în limba engleză.
––
ORIZONT (2016)
Încercând să își găsească ‘norocul’, Lucian (András Hatházi) și Andra (Rodica Lazăr) – soț și soție – preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munții Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte și la cabană e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri.
Regia: Marian Crişan
Durata: 93 minute
Rating: AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani
––
AMATORUL (2006)
Damian lucrează într-un supermarket. În secret, însă, are o cu totul altă slujbă…
Regia: Marian Crişan
Durata: 20 minute
––
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.
Intrarea este liberă

Detalii locație

Cinema Arta

Strada Vasile Alecsandri nr.2, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter