Morgen – Proiecţie de film & discuţii cu Marian Crişan

22 iun. 2017 19:00
Continuăm seria filmelor româneşti de la Cinema Arta cu un focus pe regizorul Marian Crişan, prin două seri de proiecţii de film şi discuţii cu regizorul.
Începem joi, de la ora 19, cu proiecţia scurtmetrajului MEGATRON, film premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2008, şi proiecţia filmului MORGEN, lungmetrajul său de debut, care a obţinut, printre altele, Premiul Special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2010.
Iar vineri de la ora 19, continuăm focusul cu proiecţia scurtmetrajului AMATORUL urmată de proiecţia lungmetrajului ORIZONT, adaptare liberă după nuvela ‘Moara cu Noroc’.
––
MORGEN (2010)
Nelu, un bărbat de 40 de ani, lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta – un orăşel de la graniţa româno-ungară din Bihor. Pentru Nelu, zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Acesta trăiește împreună cu soția sa într-o casă izolată pe un câmp, în afara orașului. Într-o zi, bărbatul pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea să treacă granița ilegal. Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să treacă ilegal prin România. Fără să înțeleagă exact ce vrea să îi comunice emigrantul, Nelu ia banii și îi promite că îl va ajuta să treaca granița mâine.
Regia: Marian Crişan
Durata: 100 minute
Rating: AG – audienţă generală
––
MEGATRON (2008)
Maxim, un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, divorţată, într-un sat destul de departat de oraş, vine să îşi serbeze ziua de naştere la McDonald’s.
Regia: Marian Crişan
Durata: 14 minute
––
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.
Intrarea este liberă

Detalii locație

Cinema Arta

Strada Vasile Alecsandri nr.2, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter