Les Films de Cannes à Arad 2017 – THE SQUARE

22 oct. 2017 17:30
Anul acesta vedem pe ecran mare, la Cinema Arta, marele câştigător al Festivalului de la Cannes (tot de anul acesta!) – THE SQUARE, filmul premiat cu Palme D’Or. Nu știm de voi, dar noi chiar nu ne-am putea dori altceva!
THE SQUARE, în regia cineastului suedez Ruben Östlund, urmăreşte povestea lui Christian, curatorul respectat al unui muzeu de artă contemporană căruia-i scapă lucrurile de sub control după buzz-ul făcut de echipa de PR angajată chiar de el pentru promovarea unei instalaţii. În sanctuarul The Square are loc o cascadă de întâmplări neprevăzute care transformă filmul într-o comedie cu pulsul ridicat, „un spectacol neobișnuit și scandalos, cu momente de frenezie pură”, după cum îl caracterizează The Guardian.
Unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice ale anului se întâmplă la Cinema Arta între 20 şi 22 octombrie. Filmele de la Cannes ajung la Arad!
La 8 luni după iniţierea programului de filme de artă la cinematograful arădean omonim, cele mai importante filme arthouse ale anului vor rula şi în Arad pe marele ecran!
Printre surprizele pregătite pentru cinefilii arădeni se vor număra:
▶ 3 zile de filme premiate în 2017 la Cannes, inclusiv câștigătorul Palme d’Or, „The Square” (r. Ruben Östlund);
▶ proiecția specială a filmului „Sicilian Ghost Story” (r. Fabio Grassadonia, Antonio Piazza), în prezenţa regizorului Antonio Piazza, care va participa la o sesiune de Q&A.
Filmul „Sicilian Ghost Story” a deschis anul acesta secțiunea Semaine de la Critique de la Cannes și va fi proiectat în prima zi a festivalului. În 22 octombrie, în cea de-a treia şi ultima zi a festivalului va avea loc proiecţia filmului sudez „The Square”, câștigătorul Premiului Palme d’Or pentru cel mai bun film, în 2017.
Arădenii vor avea ocazia de a viziona de asemenea şi filmul care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu („You Were Never Really Here”) şi cea mai bună interpretare masculină (Joaquin Phoenix), precum şi filmul câştigător al premiului juriului („Loveless”).
–-
Intrarea la proiecţii se va realiza pe bază de bilet sau pe baza unui abonament care permite accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului.
Biletele şi abonamentele pot fi achiziționate în avans de la Cafeneaua Literara Joy’s sau la Cinema Arta, înainte de începerea proiecţiilor.
Preţ bilete:
10 lei normal (adult)
7 lei redus (elev, student şi pensionar)
Preţ abonamente:
45 lei normal (adult)
35 lei redus (elev, student şi pensionar)
–-
PROGRAMUL COMPLET
VINERI, 20 OCTOMBRIE
▶ORA 18:30 – GOOD TIME de Ben Safdie, Joshua Safdie (2017, 2017, 100 min, U.S.A, LUX) // Competiție
▶ORA 20:30 – SICILIAN GHOST STORY de Fabio Grassadonia, Antonio Piazza (2017, 122 min, IT, FR, ELV) şi Q&A ANTONIO PIAZZA
SÂMBĂTĂ, 21 OCTOMBRIE
▶ ORA 15:30 – JUPITER’S MOON de Kornél Mundruczó (2017, 123 min, UNG, GER) // Competiție
▶ ORA 18:00 – L’ATELIER de Laurent Cantet (2017, 113 min, FR) // Un Certain Regard
▶ ORA 20:30 – LOVELESS de Andrey Zvyagintsev (2017, 127 min, RU, FR, BEL, GER) // Premiul Juriului
DUMINICĂ, 22 OCTOMBRIE
▶ ORA 17:30 – THE SQUARE de Ruben Östlund (2017, 142 min, SUE, GER, FR, DAN) // Palme d’OR
▶ ORA 20:30 – YOU WERE NEVER REALLY HERE de Lynne
Ramsay, (2017, 89 min, U.S.A) // Premiul pentru scenariu, Premiul
pentru interpretare masculină
–-
Les Films de Cannes à Arad este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad şi Asociaţia CitiZenit.

Detalii locație

Cinema Arta

Strada Vasile Alecsandri nr.2, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter