KineDok – Normalizarea

24 iul. 2015 20:00
În a patra seară de KineDok, ne întâlnim să vizionăm filmul documentar Normalizarea, coproducție ceho-slovacă. Un film cu un stil și subiect complet diferite față de cele cu care ne-am obișnuit, documentarul tratează ”o poveste despre dreptate și despre felul în care justiția poartă pe umeri povara unui trecut încă tulbure”. După proiecție, ne întâlnim din nou la o cupă de discuții cu regizorul arădean Titus Muntean.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Sinopsis Normalizarea
Versiunea slovacă a filmului The Thin Blue Line (capodopera lui Errol Morris) repovesteşte dispariţia şi crima neelucidată a unei tinere, care a avut loc cu 30 de ani în urmă. Cazul a fost mediatizat de presa comunistă iar în cele din urmă şapte indivizi au fost găsiţi vinovaţi pentru odioasa crimă. Acum aceştia susţin că sunt nevinovaţi.
–––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.
Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe ecran mare într-un spaţiu neconvenţional, ci şi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Intrare liberă
Subtitrare în limba română

Detalii locație

Fabrica Teba

Splaiul Mureșului nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter