KineDok – Lumea lui Daniel

31 iul. 2015 20:00
În a cincea seară de Kinedok, vizionăm Lumea lui Daniel, un film documentar cu un subiect foarte controversat. Filmul este realizat de o tânără regizoare cehă, Veronika Lišková, în 2014. După proiecție, stăm la discuții, disecăm filmul și intrăm în polemici cu regizorii Titus Muntean și Mihnea Rares Hantiu.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Sinopsis
Daniel este un tânăr student şi scriitor. Daniel este, de asemenea, pedofil. Este îndrăgostit şi nu îşi ascunde orientarea sexuală nici măcar în faţa părinţilor băiatului pe care îl iubeşte. Daniel nu a făcut rău nici unui copil, aşa cum nici Jirka Fx100d, Tomáš Efix, MR_Xguard, Petr Kasz, Host, Simgiran, Silesia, Elrond şi nici alţi membri ai comunităţii pedofililor cehi nu au făcut-o. Dar pornirile lor rămân o problemă gravă și niciun părinte nu le poate accepta. Filmul prezintă suişurile şi coborâşurile din vieţile acestor oameni. Este un portret al lui Daniel şi al pedofililor cehi. Filmul spune povestea unei lupte constante de a se împăca nu doar cu societatea ci şi cu sine.
–––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Intrare liberă
Subtitrare în limba română

Detalii locație

Fabrica Teba

Splaiul Mureșului nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter