KineDok – Joanna

17 iul. 2015 20:00
Seria KineDok continuă cu proiecția documentarului Joanna, în regia polonezei Aneta Kopacz. După proiecție, stăm la discuții și disecăm filmul împreună cu regizorul arădean Titus Muntean.
Iar înainte de film, avem întâlnire în hala mare la vernisajul TebaExpo Design, expoziția lucrărilor studenților de la Facultatea de Design din Arad.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Sinopsis Joanna
Mulţi oameni urmăresc blogul Joannei pentru că îi învaţă să fie atenţi şi veseli. Joanna îşi descrie viaţa de zi cu zi cu o onestitate şi o precizie copleşitoare. Dorinţele ei sunt simple: o excursie cu familia la pădure; planurile sale sunt pe termen scurt: să îşi vadă fiul mergând prima oară pe bicicletă. Diagnosticată cu o boală incurabilă, Joanna îi promite fiului ei că va face tot ce-i stă în puteri să trăiască mai mult. Pune pe hârtie tot ce ar fi vrut să-l înveţe când va crește. Cu o poezie vizuală extraordinară, documentarul descrie momente simple şi semnificative din viaţa Joannei. Puţinele cuvinte spuse şi cele nerostite creionează mesajul filmului, puternic şi totodată extrem de subtil.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.
Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe ecran mare într-un spaţiu neconvenţional, ci şi să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Intrare liberă
Subtitrare în limba română

Detalii locație

Fabrica Teba

Splaiul Mureșului nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter