Închiderea oficială fARAD 2016

9 oct. 2016 19:30
Cea de-a III-a ediţie a Festivalului de Film Documentar FARAD se încheie cu un eveniment special şi hiper muzical: proiecţii de film urmate de un concert de muzică electronică. Când muzica se întâlneşte cu filmul sau filmul cu muzica se poate lăsa cu scântei, dovadă fiind şi documentarul cu care încheiem festivalul:
* The Show of Shows
* precedat de White Is the New White + Intro: Mihnea Rareș Hanțiu
* urmat de Danaga – live set
*** The Show of Shows ***
Regizor Benedikt Erlingsson
2015, Islanda / Marea Britanie, 76min
Universal și hipnotic, acest film făcut exclusiv din materiale de arhivă, fără dialog și fără un fir narativ aparent, funcționează strict emoțional: imaginile, combinate cu fundalul muzical cu totul special al trupei Sigur Rós, sunt montate în episoade surprinzătoare care vorbesc simultan despre istoria circului și despre relația noastră cu trecutul.
Festivaluri: Sheffield, Sarajevo, San Sebastian
*** White Is the New White ***
Regizor Mihnea Rareș Hanțiu
2016, România, 24min
Un film atmosferic și meditativ despre transformarea unei relicve a trecutului, fabrica Teba din Arad, într-un vehicol al viitorului: un spațiu creativ contemporan real și viu.
*** Danaga – live set ***
Danaga este un compozitor şi performer de muzică electronică, muzica lui fiind un amestec între diferite genuri, de la electronica anilor 60 și 70, jazz, hip-hop, funk până la techno sau folclor. Şi-a început aventura muzicală în 1998, ca solist vocal și chitarist într-o trupă rock. După o pauză de câțiva ani își vinde motocicleta pentru a-și cumpăra primul său computer și în curând trece la compoziţie muzicală şi electronice. Derulând şi mai înainte, în 2013, îşi lansează primul său album – „Am n-aripi” – o colecție de povestiri despre omul contemporan alienat care încearcă să-şi găsească adevăratul sine. De atunci Danaga îşi continuă călătoria sa muzicală, fiind cunoscut mai ales pentru live set-urile sale atmosferice şi eclectice. Compune de asemenea muzică pentru spectacole de teatru şi filme de scurtmetraj, realizând inclusiv coloana sonoră a filmului White is the New White.
www.danaga.info
www.soundcloud.com/danaga
www.danaga.bandcamp.com
***************************************************************************
fARAD este un eveniment fondat în 2014 de Romanian Film Initiative / Asociația Film ETC. (Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu), produs în parteneriat cu 111 Film, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultura Arad.
Direcţia artistică: Mona Nicoară.
Parteneri: BRD Groupe Societe Generale, Scena9, Asociația CitiZenit
Cu sprijinul: Inspectoratul Școlar Arad, Fundația Cartea Călătoare, Asociația Nevăzătorilor – Filiala Arad
Partener media principal: Radio România Cultural
Parteneri media: RFI România, AaRC, Cinefan, societatesicultura.ro, Movienews, West TV, Special Arad, Arad Culture, Live Arad, Aradon, actualitati-arad.ro, Arq, Glasul Aradului, inarad.tv
***************************************************************************
Intrarea este liberă

Detalii locație

Fabrica Teba

Piața Olimp, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter