Fericirea ca obligaţie – Perspective pentru o ecologie a minţii – Conferinţă şi dialog cu Cristian Boboescu

31 aug. 19:00
Miercuri, 31 august, de la ora 19, te invităm la hala Teba, din Piaţa Olimp, la conferinţa şi dialogul „Fericirea ca obligaţie – Perspective pentru o ecologie a minţii”, susţinute de Cristian Boboescu, consilier psihologic. Evenimentul va începe cu o prezentare care va aduce în discuţie perspective pentru o ecologie a minţii, analizând concepte precum fericirea, dorinţa, libertatea în raport cu ideologia consumerismului şi se va încheia cu o serie de discuţii libere.
–––––––––––––––––––––––––––––––
“Stai chill”, “relaxează-te”, “fii puternic”, “îndeplineşte-ţi visele”…sunt câteva din comenzile principale pe care individul post-modern le primeşte în mod constant şi pe diverse căi, din partea mediului cultural de tip occidental.
E un fel de “fă ce vrei”, doar ca această directivă vine cu o serie de precizări. Prin reviste, filme, programe de coaching şi dezvoltare personală, ceea ce se prezintă iniţial ca libertate de expresie, capătă treptat o formă. Societatea vrea o anumită expresie, “pozitivă”, non-critică, non-contemplativă, “veselă”.
Pentru cei care încă nutresc o aplecare pentru analiza lucrurilor, care intuiesc sau practică forme ale fericirii care nu pot fi cuprinse prin apartenenţa la un grup social mai mare sau mai mic, lansăm o invitaţie la dialog. Să mai încercăm o dată, să vedem ce face şi ce desface în om impunerea unei gândiri sau a unei atitudini, chiar şi legate de ceea ce ar trebui sa fie “fericirea”.
–––––––––––––––––––––––––––––––
Evenimentul face parte din proiectul „Catharsis”, iniţiat şi realizat de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
Intrarea este liberă

Detalii locație

Fabrica Teba

Piața Olimp, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter