Expoziția de fotografie „Biodiversitatea”

15 oct. 2021 22 oct. 2021
👁 𝗩𝗶𝗻𝗼 𝘀𝗮̆ 𝗲𝘅𝗽𝗹𝗼𝗿𝗲𝘇𝗶 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝘂𝗻𝗶𝗰𝗮̆, 𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗯𝗼𝗴𝗮𝘁𝗮̆ 𝗮 𝘁̦𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗠𝘂𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝗖𝗮𝗿𝗽𝗮𝘁̦𝗶 𝗹𝗮 𝗗𝘂𝗻𝗮̆𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗠𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗡𝗲𝗮𝗴𝗿𝗮̆ 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗲𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗕𝗶𝗼𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮, 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗙𝗢𝗥𝗢𝗡𝗔 – 𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗙𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗡𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮!🌿
🌞 Expoziția de fotografie 𝗕𝗶𝗼𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮, prezentată la Arad în timpul festivalului Particles #4 𝗶̂𝘀̦𝗶 𝗲𝘅𝘁𝗶𝗻𝗱𝗲 𝘀̦𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘀̦𝗶 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗶 𝘃𝗮̆𝘇𝘂𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗮𝗲𝗿 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝟮𝟮 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝗶̂𝗻 𝗳𝗮𝘁̦𝗮 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗔𝗿𝗮𝗱 (str. Corneliu Coposu, 22).
Expoziția 𝗕𝗶𝗼𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 a fost realizată cu sprijinul Alpin Film Festival, în cadrul celei de-a 6-a ediții a festivalului omonim. La această expoziție au participat cu fotografiile lor: Adi Dedu, Alex Preoteasa, Carmen Puiu, Dan Dinu, Daniel Mîrlea, Florentina Tîlvîc, Florențiu Ilie, Horia Bogdan, Gabi Rusu, Gabriel Șerban, George Dian Balan, Laszlo Potozky, Mircea Sasu și Zoltan Nagy.📸
👉 Este găzduită la Arad cu sprijinul Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Alpin Film Festival și FORONA.
––
🌳 România cuprinde 5 regiuni biogeografice din totalul de 11 existente în Uniunea Europeană, având cel mai mare număr de astfel de regiuni din UE. În cadrul acestei expoziții fotografice 𝗕𝗶𝗼𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 este prezentată în cele 5 regiuni biogeografice existente în țara noastră: pontică, stepică, continentală, alpină și panonică. Fiecare regiune are particularitățile sale, de la peisaj, la plantele și animalele care s-au adaptat să trăiască aici.
𝗙𝗢𝗥𝗢𝗡𝗔 – Organizația Fotografilor de Natură din România, a fost înființată în 2015 cu scopul de a dezvolta și promova domeniul fotografiei de natură. Membrii asociației sunt fotografi profesioniști sau amatori care documentează aspecte ale vieții sălbatice și care sprijină și se implică în proiecte de conservare a zonelor naturale. Asociația a elaborat și primul cod etic din România referitor la fotografia de natură, un set de reguli și principii de comportament și de fotografiat în natură: https://forona.ro/cod-etic. FORONA este o asociație deschisă către colaborări sau proiecte care să ajute la promovarea naturii și la protejarea acesteia.
––
Expoziția este realizată în cadrul proiectului Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect Citizenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național.
AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii locație

Consiliul Județean Arad

Strada Corneliu Coposu 22, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter