Expirat – Proiecție KineDok

2 aug. 20:00
Nu pierdem vremea nici în luna august și povestim la următoarea proiecție KineDok despre risipă. Vă promitem că exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun.
Filmul „Expirat” prezintă povestea unor tineri care plănuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente. Singura regulă pe care o vor aplica în călătoria lor: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km.
Nici în august de la proiecția KineDok nu lipsește un invitat special. După film vom sta la discuții cu Teodora Borghoff, consultant și trainer voios, cu o energie neobosită, pe care o investește de mulți ani în practica dezvoltării sociale și într-o mulțime de proiecte faine sau foarte faine. Pe Teodora o interesează în mod deosebit dezvoltarea sustenabilă a comunităților rurale, drept pentru care a și ales, de câțiva ani, viața în mediul rural, în jud. Timiș, la Stanciova.
Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.
––-
EXPIRAT
Regia: Kieran Kolle
Producţie: 2017, Norvegia
Durata: 54 minute
Sinopsis:
În bogata țară a Norvegiei, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru. Ei plănuiesc un tur de 5 săptămâni pe bicicletă, din nordul Norvegiei către sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort uriaș care necesită ca ei să consume multă mâncare nutritivă pe parcursul drumului. Singura problemă este de altfel chiar propria și unica lor regulă: Toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate. Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane.
––-
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
––-
Intrarea este liberă.

Detalii locație

Cafeneaua Literară Joy’s Cafe

Strada Gheorghe Lazăr nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter