Ecouri vizuale. Perspective actuale

21 ian. 2021 26 ian. 2021
Începem 2021 într-un decor vizual special, explorând relația noastră cu spațiul public printr-o altfel de expoziție, de data aceasta, în stradă! Ecouri Vizuale. Perspective Actuale surprinde o serie de ilustrații care reprezintă 10 personalități marcante din cultura românească, realizate de 10 tineri ilustratori.
Între 21 și 26 ianuarie, puteți să-i descoperiți pe Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu, surprinși în ilustrații diverse și vibrante, dispersate în stațiile de tramvai din Arad.
Vă încurajăm să urmăriți traseul acestei expoziții prin stațiile de la Teatru, Primărie, Crișan (Piața Mică), Podgoria (pe Calea Iuliu Maniu), Gara CFR, și vă invităm să accesați pagina dedicată ei, www.citizenit.ro/ecouri-vizuale.
––-
ECOURI VIZUALE. PERSPECTIVE ACTUALE
Artiști: Alexandru Antonescu, Lucian Barbu, Mihai Birtu, Octavia Bortișcă, Andreea Ciocîrlan, PAOS, Alexandra Radu, Oana Sas, Ada Stan, ccrocodile tearss.
Curator: Cătălin Alb
Expoziția „Ecouri vizuale. Perspective actuale” prezintă 10 personalități care au activat pe scena artistică și care au adus contribuții semnificative în cultura românească. Cu implicarea a 10 tineri ilustratori, expoziția conturează un dialog, un nod de legătură între tânăra generație și generațiile mature din arta românească.
Fiecare ilustrație surprinde cu tenacitate microistoriile generate de fiecare personalitate culturală, iar spiritul creativ al artiștilor autori implicați, cu un potențial demn de explorat, evidențiază o artă tânără vibrantă și relevantă. Celebrarea acestor repere culturale marcante și memorabile devine un punct de plecare important în construirea acestei expoziții, promovând astfel diversitatea artei, a artistului și a minții creative.
Prin exploatarea spațiului public și transformarea acestuia în spațiu expozițional este creat un nou mediu de evadare din dinamica vieții cotidiene. Spațiul de tranzit devine astfel un instrument valorificat prin reprezentarea artistică, creatoare a unui canal de comunicare între public și artist.
––-
Expoziția Ecouri Vizuale. Perspective Actuale este realizată în cadrul proiectului Artă și Comunitate în Dialog, inițiat de Asociația CitiZenit. Proiectul explorează cultura românească printr-o serie de evenimente multidisciplinare care promovează valori culturale și încurajează interesul pentru arta contemporană și filmul românesc.
Proiect realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2021.
Partener: Euromedia
Partener media: Special Arad

Detalii locație

stațiile de tramvai din centrul Aradului

de la Teatru până la Gara CFR

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter