Colors of Tobi | KineDok x KF

22 nov. 2022 19:00
Programul alternativ KineDok de distribuție de documentar revine luna aceasta în Arad! Pentru a treia proiecție din acest sezon ne întoarcem într-unul din spațiile noastre preferate cu filmul COLORS OF TOBI (2021).
Realizat în Ungaria, documentarul prezintă parcursul adolescentului Tobi și a familiei sale în demersul schimbării de gen, de la feminin la masculin. Remarcabil atât prin subiect cât și prin abordarea cinematografică, filmul este un debut rezonant în lungmetraj al regizoarei Alexa Bakony.
Vă așteptăm așadar la o seară de cinema în interiorul KF-ului și fiindcă KineDok înseamnă comunitate și dialog, vă invităm să rămâneți după proiecție la o discuție deschisă.
–––
COLORS OF TOBI
Regia: Alexa Bakony
Producţie: Ungaria
Durată: 81 min
Sinopsis:
„Éva și familia ei trăiesc într-un mic sat din Ungaria. Copilul ei de 16 ani a realizat recent că este transgender, continuându-și viața sub numele Tobi. După șocul inițial, întreaga familie se solidarizează și îl susține. Cu toate acestea Éva suferă în liniște, din cauza ideii că și-a pierdut fiica pe care a crescut-o. Tobi este hotărât să continue tranziția și răzbate din cauza acestei decizii. Éva se străduiește din răsputeri să fie mama de care fiul ei are nevoie, în timp ce Tobi începe să chestioneze limitele pe care și le-a impus ca bărbat transgender. „Culorile lui Tobi” este o poveste profundă despre eliberare și acceptare.”
Premii şi Festivaluri:
Guadalajara International Film Festival 2021 – Maguey Jury Prize
Thessaloniki Documentary Festival 2021
DOC NYC 2021
–––
Accesul la acest eveniment este liber.
–––
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, anul acesta KineDok promovează filmul documentar în peste 200 de spații neconvenționale din 6 țări partenere: Cehia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, România şi Georgia.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Citizenit.

Detalii locație

kf Arad (piața Avram Iancu nr.11 , Arad)

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter