Brothers | Proiecție KineDok în aer liber la Turnul de Apă

30 iul. 2019 21:30
🌞 Un nou concept, un nou spațiu, proiecții fresh în exterior!
🎬 Ne mutăm energiile creative la Turnul de Apă și pregătim proiecții de film în curtea acestuia. Ne vedem seara pe răcoare în curte să vedem un documentar intim și autentic, dar în același timp nostalgic cu privire la viață și la dulcea copilărie. ❤️💁‍♂️
• Timp de cinci ani și-a filmat fiii, iar ceea ce rezultă este un film care se va transforma într-un document unic despre copilărie, fraternitate și viață, adresat unui public matur.
–––
BROTHERS / FRAȚII
Regia: Aslaug Holm
Producție: Norvegia
Durata: 101 min.
Sinopsis:
Documentarul prezintă relația apropiată dintre doi frați. Markus (14) și Lukas (11) locuiesc într-o casă veche, cu pereți galbeni, în centrul orașului Oslo. În apropierea locuinței lor, curge un râu. Un rai pe pământ în inima unui mare oraș. Copacii cresc înalți străpungând cerul, iar pe sub ei susură întunecat și ademenitor apa. Aici cresc cei doi frați, cu visurile și năzuințele lor pentru viitor. Lui Markus îi place fotbalul și își dorește să devină un profesionist al sportului. Îl joacă încă de la vârsta de cinci ani și nu există altă echipă mai bună decât Liverpool. Filmul ne înfățișează lupta dusă de el și pasiunea de care dă dovadă pentru a-și atinge scopurile. Lukas e cel cu o fire filosofică căruia îi place să se gândească la tot felul de lucruri – despre lumea din jur, despre el însuși și despre sensul vieții: „Mami, ce o să se întâmple cu visurile mele după ce mor, o să rămână în viață?”. Acest documentar intim și personal este filmat de mama lor. Aslaug Holm realizează atât imaginea, cât și regia filmului, propunându-și să pătrundă în lumea autentică a copiilor și să găsească adevărul și esența vieții.
–––
ℹ️ KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația CitiZenit.
–––
❗️ Intrarea se face pe bază de bilet. Preț bilete: – 10 lei.
Informații la adresa de e-mail: co[email protected] sau prin mesaj direct către pagina CitiZenit.

Detalii locație

Galeriile „Turnul de Apă”

Strada Piotr Ilici Ceaikovski 11, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter