Aurora – proiecție de film la Festivalul de științe umaniste

28 apr. 2017 21:30
La Cinema Arta Arad urmează câteva zile bune, pline de dezbateri și discuții despre rău. GMMC, în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultura Arad, provoacă arădenii să cerceteze și să reflecteze la concepte fundamentale – după Despre libertate (în 2015) și Despre adevăr (în 2016), anul acesta povestim Despre rău la a treia ediție a Festivalului de științe umaniste.
Printre invitații speciali ai festivalului se numără și regizorul Cristi Puiu, care se va întâlni cu publicul arădean în două reprize, amândouă găzduite de cinematograful Arta:
• vineri 28 aprilie, de la 21.30, proiecție specială a filmului său „Aurora”
• sâmbătă 29 aprilie, de la 19.30, va susține o conferință purtând titlul „Sieranevada ca rău necesar”
Despre rău: festival de științe umaniste, ed. a III-a începe joi, 27 aprilie și îi aduce în fața publicului arădean și pe Augustin Ioan, Ioan Staromir, Angelo Mitichievici, Marius Lazurca, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Doina Jela. Programul complet se găsește aici: http://bit.ly/2oDALVp. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul festivalului.

AURORA
Regia: Cristi Puiu
Durata: 181 minute
Rating: N15 – Nerecomandat sub 15 ani
Sinopsis: Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat şi o femeie discută despre bunica Scufiţei Roşii, având grijă să n-o trezească pe fetiţa care doarme în camera alăturată. || Remorcile abandonate pe terenul viran – aflat între casele de la marginea oraşului – din spatele cărora bărbatul pândeşte ceea ce pare a fi o familie. || Oraşul pe care îl traversează acelaşi bărbat, după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vânătoare pe care o are acasă. || Bărbatul are 42 de ani, se numeşte Viorel şi, stăpânit de gânduri incerte, traversează oraşul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el ştiut.

–-
Evenimentul este organizat de GMMC, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultura Arad și face parte din programul de film derulat la Cinema Arta Arad.

Detalii locație

Cinema Arta

Strada Vasile Alecsandri nr.2, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter