Aferim! – proiecţie de film + Q&A cu Dana Bunescu

25 mart. 2017 19:00
Începând de luna aceasta, redeschidem porţile cinematografului Arta pentru toţi pasionaţii de film şi nu numai! Inaugurăm noul program de filme cu un FOCUS pe regizorul RADU JUDE, cu proiecţia ultimelor sale două filme, ‘Inimi cicatrizate’ şi ‘Aferim!’.
Proiecţia filmului ‘Aferim!’ va avea loc sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 19 şi va fi precedată de o discuţie cu Dana Bunescu, sound designerul filmului, proaspăta câştigătoare a Ursului de Argint la Berlinala de anul acesta.
–-
AFERIM!
regia: Radu Jude
durata: 105 minute
Rating N15
Sinopsis: Una dintre cele mai de amploare producţii cinematografice româneşti din ultimii ani, “Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin călătoreşte prin ţară însoţit de fiul său în căutarea robului fugar Carfin.
Filmul a câştigat Ursul de Argint pentru Cea Mai Bună Regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în 2015 precum şi 12 trofee Gopo la Premiile Gopo din 2015. Printre cele mai premiate filme româneşti din ultimii ani, ‘Aferim!’ a călătorit pe la nenumărate festivaluri de film din toată lumea, inclusiv Beijing International Film Festival, European Film Awards, Haifa International Film Festival.
–-
DANA BUNESCU
Dana Bunescu este una dintre cele mai importante figuri din cinematografia românească contemporană, fiind cel mai notoriu şi prolific specialist în montaj şi sunet. A absolvit UNATC, secţia montaj-sunet, în 2000, iar de atunci a lucrat la zeci de filme, realizând montajul pentru filme precum ‘Ana, mon amour’, ‘Poziţia copilului’, ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’, ‘Amintiri din Epoca de Aur’, ‘4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile’, ‘Moartea Domnului Lăzărescu’. Pe partea de sunet este la fel de prolifică, colaborând ca editor sau designer de sunet la numeroase producţii inclusiv ‘Ana, mon amour’, ‘Inimi cicatrizate’, ‘Aferim!’, ‘Exploratorul’, ‘După dealuri’, ‘Toată lumea din familia noastră’, ‘California Dreamin”.
Anul acesta Dana a câştigat trofeul Ursul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pentru montajul filmului ‘Ana, mon amour’, în regia lui Călin Peter Netzer. Este de asemenea laureata a patru premii Gopo pentru montajul filmelor ‘Poziţia copilului’ şi ‘Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu’ şi pentru sunet cu filmele ‘Poziţia copilului’ şi ‘Amintiri din Epoca de Aur’.
–-
Evenimentul este organizat de CitiZenit în colaborare cu Centrul Municipal de Cultura Arad şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene susţinută de Primaria Municipiului Arad.
Intrarea este liberă.

Detalii locație

Cinema Arta

Strada Vasile Alecsandri nr.2, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter