Acasă, My home | Proiecție de film și discuție cu Florin Bădiță-Nistor și Fulviu Moga

22 sept. 2021 20:00
🍂 Toamna aceasta ne bucurăm de vremea bună și continuăm proiecțiile KineDok în aer liber! Vă așteptăm în curtea Galeriilor Turnul de Apă pentru a viziona documentarul autohton și multipremiat ACASĂ, My home în regia lui Radu Ciorniciuc.
📽 Construit în jurul familiei Enache, locuitori neautorizați ai Deltei Văcărești strămutați la oraș, filmul ne poziționează în perspectiva de observator intim al momentelor de tranziție, conducându-ne spre una dintre marile dileme ale omului modern: să revină la natură sau să aleagă o civilizație citadină clădită pe compromisuri?
🗣 Rămâneți după proiecție căci, în spiritul comunitar KineDok, vom purta o discuție cu Fulviu Moga, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului și Florin Bădiţă-Nistor, fondatorul Corupţia Ucide, despre grupuri marginalizate şi relația ONG-urilor cu statul.
–––
ACASĂ, MY HOME
Regia: Radu Ciorniciuc
Producţie: România, Germania, Finlanda
Durata: 86 min.
Sinopsis
„Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare.Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.
🏆 Premii și festivaluri
Krakow Film Festival 2020
Munich International Documentary Festival (DOK.fest) 2020
Sundance Film Festival 2020
Thessaloniki Documentary Film Festival 2020
Transilvania International Film Festival 2020
Nominalizări:
DocAviv Film Festival 2020
Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2020
Hong Kong International Film Festival 2020
Sarajevo Film Festival 2020
Vilnius International Film Festival 2020
–––
Accesul la acest eveniment se va face în conformitate cu legislația în vigoare.
Accesul se va face în baza unui bilet, în limita locurilor disponibile.
🎟 Prețul unui bilet este de 12 lei și poate fi cumpărat de la locație înainte de începerea evenimentului.
–––
🟡 KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă, anul acesta KineDok promovează filmul documentar în peste 180 de spații neconvenționale din 7 țări partenere: Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România.
–––
Evenimentul face parte din proiectul Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații.
Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații este un proiect Citizenit a cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii locație

Galeriile „Turnul de Apă” Arad

Strada Piotr Ilici Ceaikovski 11, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter