5 Octombrie – Proiecţie KineDok

11 oct. 2017 20:00
Continuăm periplul prin Europa de Est cu cea de-a şasea proiecţie din programul filmelor Kinedok din Arad. Miercuri, 11 octombrie, de la ora 20, vizionăm documentarul „5 Octombrie”, un film atmosferic şi contemplativ, care urmăreşte o poveste personală, atingând probleme universale.
Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.
––-
5 OCTOMBRIE
Regia: Martin Kollár
Producţie: 2016, Slovacia, Republica Cehă
Durata: 50 minute
Sinopsis:
Un film contemplativ care stă mărturie pentru călătoriile spirituale și fizice ale fratelui regizorului, Ján, în vârstă de 52 de ani. După ce află că s-ar putea să mai aibă doar câteva luni de trăit și că are șanse de 50% de a supraviețui unei intervenții chirurgicale necesare dar complicate, Ján își ia bicicleta și un minim de echipament și se lansează în ceea ce va fi probabil ultima călătorie făcută așa cum vrea el. Singura sa limită este data operației – 5 octombrie.
––-
KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2017 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit cu sprijinul Centrul Municipal de Cultura Arad.
––-
Intrarea este liberă.

Detalii locație

Cafeneaua Literară Joy’s Cafe

Strada Gheorghe Lazăr nr.1, Arad

Rămâi la curent

Citește newsletter-ul nostru și inspiră-te din transformările pe care le trăim împreună.

Abonează-te 🡢

Implică-te

Poți susține activitatea asociației și să ne ajuți să transportăm orașul către zenit!

Susține Citizenit 🡢

Vrei să vorbim?

Ne poți contacta aici.
 
 

Scrie-ne 🡢

    Abonează-te la newsletter